EDUCACIÓ, SALUT
- Redacció

Primers 14 dies de curs escolar amb cap classe confinada a la comarca

En els més de 40 centers educatius entre escoles bressol, Infantil, Primària, Secundària, Escola Agrària i centres especials només s'ha detectat un cas positiu de Covid.

(foto: Xavi Minguella)

Avui fa dues setmanes que va començar el curs escolar 2020-2021. Ho feia després de sis mesos sense classes, que es van suspendre arran del confinament del mes de març i l’aturada ja es va encadenar amb el període de vacances d’estiu. Malgrat aquest llarg temps transcorregut, hi havia molts dubtes sobre el possible efecte de la tornada a l’escola en la situació epidemiològica de la Covid-19, per al qual els centres educatius havien preparat les restriccions acordades per la Generalitat com l’ús generalitzat de les mascaretes, l’aplicació de gel hidroalcohòlic, la separació d’alumnes en grups estancs, la diversificació d’accessos als recintes i fins i tot una delimitació dels patis escolars per a cada grup.

Com que el període d’incubació del virus és de 14 dies, la prova de foc per valorar l’impacte de la represa escolar eren aquestes dues primeres setmanes de curs, durant les quals se suposa que s’estabilitzaven els “grups bombolla”, i ara es pot dir que al conjunt de centres garriguencs els efectes a nivell de contagis han estat nuls. Segons dades del departament d’Educació, cap dels 42 centres educatius de la comarca té, a dia d’avui, cap grup classe confinat i un sol cas positiu de Covid-19, a l’institut Josep Vallverdú de les Borges, que de moment no ha suposat el tancament del grup, segons fonts del departament.

Tret d’aquest, l’absència de casos és general tant a la quinzena de llars d’infants que hi ha, com a les 27 escoles d’Infantil i Primària, als instituts Josep Vallverdú de les Borges i l’Olivera de la Granadella, a Secundària del col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges, a l’Escola de Capacitació Agrària i al centre educatiu de Talma de Juneda.

Actualment, a Catalunya hi ha 1.062 grups confinats i 4 escoles tancades, xifra que representa un 0,08% dels centres que hi ha al país. Amb un total de 2.186 casos positius de Covid, hi ha 21.966 alumnes confinats, 1.469 docents i personal administratiu i 232 membres de personal extern.