COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges habilita un espai al cementiri per al dol perinatal

Dedicat als fills morts durant la gestació, s'inaugurarà aquest dissabte, vigília de Tots Sants. S'afegeix, així, a altres poblacions com Cervera, Tàrrega i Guissona, que també n'han instal·lat recentment.

(foto: Aj. Borges)

Dissabte al migdia, vigília de Tots Sants, l’Ajuntament de les Borges posarà oficialment en servei un nou espai al cementiri on poder homenatjar i recordar els fills morts durant la gestació o poc temps després de néixer i fer-hi l’anomenat dol perinatal, un dol encara poc reconegut socialment. El nou espai, batejat com “Espai dels records”, consta d'un arbre en un petit entorn ajardinat i un faristol amb una placa que diu “Dedicat a totes aquelles famílies que han patit una pèrdua perinatal. En record dels infants que van néixer adormits, aquells que portem al ventre però que mai arribem a conèixer, els que vam sostenir en braços però que mai vam portar a casa i aquells que vam poder portar a casa però no es van quedar. L’amor no comença en néixer ni acaba amb la mort”. El de les Borges se suma a altres espais similars que s’han habilitat a poblacions de Ponent com Cervera el 2018 i Tàrrega i Guissona el 2019.

D’altra banda, el consistori ha finalitzat la construcció de 64 nínxols nous. Els treballs, d’un import de 47.311 euros, han durat tres mesos i suposen l’acabament d’un mòdul al qual ja hi havia 80 nínxols fets en una primera fase. El conjunt disposa ara, per tant, d'una capacitat per a 144 nínxols, distribuïts a dues cares. En vistes a Tots Sants, aquests dies s’han fet millores a la zona ajardinada, al ferm del recinte i en una paret exterior que havia quedat afectada pels aiguats de fa uns mesos. Finalment, l’Ajuntament ha col·locat ornaments florals a monuments funeraris públics, com el que hi ha dedicat a la memòria de les víctimes de la Guerra Civil, impulsat per la Comissió Ciutadana per la Memòria i inaugurat el 2017 al costat de la fossa comuna.