OLI, TURISME
- Redacció / La Granadella

La Primera Premsada de la Granadella també serà virtual

El certamen es farà del 12 al 15 de novembre i inclourà jornades tècniques i tallers online, l'activitat "Troba el tresor", l'apadrinament de l'oli nou i l'entrega del premi "Primera premsada".

Imatge del Museu de l'Oli de la Granadella. (FOTO: Aj. Granadella)

Del 12 al 15 de novembre, la Granadella celebrarà la sisena edició de la Primera Premsada, que aquest any haurà de ser en format virtual per adaptar-se a les circumstàncies que imposa la Covid-19. La festa, que habitualment celebra l’arribada del primer oli de la campanya, ha hagut de suspendre activitats clàssiques com el Concurs de Gravat Ràpid, el happening artístic i la cursa i marxa atlètiques, però manté l'apadrinament i presentació de l'oli nou, el Premi Primera Premsada i les jornades tècniques, que seran virtuals. Es repeteix, doncs, el patró dels Camins d’Or Líquid del Segrià, que també s’han hagut de reinventar en versió digital.

Enguany, el Premi Primera Premsada, pensat per reconèixer la tasca d'investigació o divulgació de l'oli d'oliva verge extra, serà per a Josep M. Audí, membre de Panell de Tast Oficial d'Olis de Catalunya. Nascut al Baix Ebre i garriguenc d'adopció, Audí és llicenciat en ciències químiques i professor del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'olis i vins de l'INS Josep Vallverdú, de les Borges, així com membre del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat de Catalunya i col·laborador del Museu i Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya com a dinamitzador del Club de tast d'oli.

D’altra banda, Teresa Sanfeliu, concursant del programa televisiu Masterchef 8, farà l'apadrinament de l'oli nou i explicarà una vídeo-recepta amb el verge extra d'aquesta collita. La sessió serà en directe des del seu perfil d'Instagram. Aquest any es faran dues jornades tècniques virtuals, a les quals caldrà fer inscripció prèvia; una consistirà en un taller virtual sobre aplicacions gastronòmiques de l'oli de collita avançada, a càrrec de Montse Freixa, sommelier i xef experta en gastronomia de l'oli; i l’altra serà sobre nutrició i salut, a càrrec de la doctora Antonieta Barahona.

Una de les novetats d'aquest any és l'activitat "Troba el tresor". Durant els quatre dies del certamen, a les xarxes socials de l'organització es publicaran pistes de llocs on es troben amagats un seguit de vals regal. Els vals es podran bescanviar per lots d'oli i descomptes a l'agrobotiga de la Cooperativa de la Granadella.