GASTRONOMIA
- Redacció

Comença finalment la Mostra Gastronòmica, però de moment amb dos restaurants

El tancament de bars i restaurants a mitjans d'octubre va fer-la ajornar, però les restriccions actuals d'aforament i, sobretot, el confinament municipal de cap de setmana fan que la majoria d'establiments esperin que es flexibilitzi la situació.

Presentació del cicle gastronòmic de l'any passat. (foto: CCG)

Estava previst que comencés el 31 d'octubre, però el tancament de bars i restaurants el 16 d'octubre decretat pel Govern com a mesura de prevenció de la Covid va impedir que la Mostra Gastronòmica de les Garrigues pogués arrencar. Els establiments van romandre tancats fins al 23 de novembre, que se'ls va permetre reobrir però amb limitacions d'aforament i d'horari i, allò que més els afecta, el manteniment del confinament municipal de cap de setmana.

En aquestes circumstàncies, dos dels sis restaurants participants s'han animat a fer-la, l'Hostal Benet, de les Borges, i Ca La Margarida, de l'Albi, mentre que els altres quatre (La Placeta d'Arbeca, Masia les Garrigues de les Borges, Els Fogons de la Carme de Cervià i Mon's de Tarrés) s'hi aniran adaptant, si és el cas, a mesura que es flexibilitzin les restriccions. A l'horitzó hi ha, per exemple, la segona fase de la desescalada el 7 de desembre -si les dades sanitàries són bones-, en què el confinament de cap de setmana passaria de municipal a comarcal i suposaria, per tant, un major nombre potencial de clients. Així mateix, l'aforament a l'interior dels locals passaria del 30% actual al 50. El que sembla clar és que els menús de la Mostra no acabaran el 13 de desembre, com estava previst inicialment, i s'allargaran fins més enllà.

L'àrea de Turisme del Consell Comarcal de les Garrigues, organitzador de la Mostra, anirà actualitzant la informació dels restaurants participants al seu web i xarxes socials. Aquesta era la 26a edició d'un certamen ja emblemàtic de la tardor a la comarca, amb l'oli nou com a protagonista comú de l'oferta gastronòmica.