AGRICULTURA, OLI
- Redacció

[VÍDEO] La DOP presenta l'oli nou a través de les xarxes

Els altres anys es feia un acte a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), on els assistents podien tastar-lo. A la presentació virtual hi ha participat també la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Aquest divendres, 4 de desembre, la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues ha celebrat la quarta edició de la presentació de l'Oli Nou, enguany a través de les seves xarxes socials. La situació sociosanitària ha obligat a canviar el format d'aquesta presentació, que en anys anteriors es feia a la seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, on els assistents podien veure l'exposició de les 22 cooperatives i molins certificats que conformen el segell i tastar els seus olis.

Per mantenir l’essència de les presentacions anteriors, l’edició virtual d’enguany ha inclòs el sorteig de sis lots d'oli d'oliva verge d'arbequina amb Denominació d'Origen. La presentació ha anat a càrrec del president de la DOP, Enric Dalmau, que ha destacat que l’organisme "ha sabut evolucionar i adaptar-se als nous temps a nivell d'instal·lacions, de molins, etc, i sempre ho ha fet pensant en la qualitat de l'oli".

La DOP Les Garrigues celebra aquest any el 45è aniversari, una commemoració que també es va haver d’ajornar. Per Dalmau, la trajectòria de l’entitat "fins ara ha estat molt bona i reflecteix tot l'esforç i dedicació que hi ha darrere d'aquest oli amb DOP".

A la presentació també hi ha participat la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que ha posat en valor agrupacions com la DOP perquè "aporten prestigi, qualitat i valor al país".