POLÍTICA
- Redacció

Francesc Esquerda i Gerard Aliaga opten als primers llocs de la llista de Junts per Lleida

Són dos dels 19 candidats que s’han presentat al procés de primàries. Els militants i simpatitzants votaran el 12 i 13 de desembre.

L’alcalde de Granyena, Francesc Esquerda, i el gerent del Consell Comarcal de les Garrigues, l’arbequí Gerard Aliaga, són els candidats garriguencs que opten a ocupar algun dels tres primers llocs de la candidatura de Junts per Lleida a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer.

A l’hora de configurar les llistes de Junts, el partit obre els primers llocs a la votació dels militants i simpatitzants dels candidats que s’hi hagin presentat, que en el cas de la demarcació de Lleida són 19 i se’n voten els tres primers, entre els quals hi ha també l’actual conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. Durant aquesta setmana, aquests candidats faran les respectives campanyes i les votacions tindran lloc el 12 i 13 de desembre. Un cop escollits els tres primers, la resta de la candidatura l'aprovarà l'Executiva Nacional de Junts en base a criteris com la territorialitat, tenint en compte també l'alternança home-dona.