CARRETERES, CLIMATOLOGIA, EDUCACIÓ
- Redacció

Diversos centres educatius no han pogut obrir

Els col·legis de l'Albi, l'Albagés, Cervià, el Soleràs, Juncosa, Bellaguarda, Bovera i l’escola i l’institut de la Granadella no han pogut obrir. Es mantenen dues carreteres tallades i la circulació de trens suspesa.

Imatge dels gruixos de neu acumulats aquest cap de setmana a Juncosa. FOTO: Pere Guiu

Tot i que hagi deixat de nevar, els efectes del temporal es notaran durant uns dies. Aquest dilluns, les principals incidències són en les escoles i les comunicacions. A més de la suspensió del transport escolar anunciada ahir a les Garrigues, el Segrià i el Pla d'Urgell, hi ha deu centres educatius que avui no han pogut començar el segon trimestre. Són els de l'Albi, l'Albagés, Cervià, el Soleràs, Juncosa, Bellaguarda, Alcanó i Bovera, a més de l’escola i també l’institut de la Granadella. També a Vinaixa i Arbeca s’ha decidit mantindre l’escola tancada durant el matí però es preveu que aquesta tarda els alumnes puguin tornar a les aules. 

D'altra banda, es mantenen tallades al trànsit la carretera vella de Llardecans a Sarroca (c-230a), l'LV-7011 de l'Albagés a Juncosa i el tram d'LP-7013 entre el Vilosell i la Llena, segons informa el Servei Català de Trànsit. Això suposaria l'aïllament de la Pobla de Cérvoles, que es troba entre el Vilosell i la Llena, però fonts municipals indiquen a hores d'ara la carretera està oberta i, per tant, en cas de necessitat es podria fer servir, però recomanen als veïns que, si no és per a un servei essencial, no hi circulin pel risc que suposa el gel format amb les baixes temperatires. Seguint amb les afectacions al transport, l’empresa Solé-Seró ha anunciat que ni avui ni demà hi haura el servei d’autocar a la línia regular entre Juncosa i Lleida.

Quant al transport ferroviari, continua sense servei la línia que passa per la comarca, que des de dissabte comença i acaba els trajectes a Reus (R14) o a Valls (R13). Pel que fa a la línia d'alta velocitat, tampoc hi ha circulació entre Lleida i Barcelona ni entre Lleida i Saragossa. A les Borges, l'Ajuntament ha anunciat que el mercat setmanal de demà dimarts no es farà.