CLIMATOLOGIA, OLI
- Redacció

La DOP Les Garrigues fa una crida a consumir oli amb denominació d'origen arran de la nevada

Calcula una pèrdua d'entre un 15 % i 20% de la collita d'enguany i, a més, preveu una afectació important a les collites dels pròxims tres anys.

Imatge de l'estat d'un camp d'olivers afectats per la nevada. FOTO: DOP Les Garrigues

Després del fort temporal de neu i les baixes temperatures causades per la borrasca Filomena, la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues es troba immersa en el procés de valoració dels danys als olivers, què ja preveuen que siguin quantiosos. De fet, la DOP calcula una pèrdua d'entre un 15 % i 20% de la collita d'enguany i, a més, preveu una afectació important a les collites dels pròxims 3 anys.

Per aquest motiu, la DOP Les Garrigues llença un missatge de solidaritat de la ciutadania cap als productors d'oli de les Denominacions d'Origen Catalanes afectades, per ajudar a recuperar aquests territoris, i fa una crida a consumir oli verge extra amb Denominació d'Origen.

Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) les nevades han afectat unes 35.000 hectàrees de conreus d'olivera a tot Catalunya i les Denominacions d'Origen Les Garrigues, Siurana i Terra Alta estan fortament afectades.