AGRICULTURA
- ACN/Redacció

Unió de Pagesos i les DOP d'oli catalanes reclamen diàleg urgent amb el Govern pels danys del temporal

Sol·liciten la convocatòria de Taula Sectorial de l'Oli amb els danys del Filomena com a punt únic a l'ordre del dia  

L'afectació del temporal de neu en una finca de Vinaixa. FOTO: Oriol Bosch/ACN

Representants d'Unió de Pagesos i de les denominacions d'origen protegides (DOP) les Garrigues, Siurana, Terra Alta i Baix Ebre i Montsià van acordar divendres fer un front comú davant el Departament d'Agricultura en les reclamacions pels danys ocasionats pel temporal Filomena en el sector de l'olivera. En la reunió, ambdues parts van acordar fer arribar una carta conjunta a Agricultura per sol·licitar amb caràcter d'urgència la convocatòria de Taula Sectorial de l'Oli amb els danys del Filomena com a punt únic a l'ordre del dia.  

La reunió es va dur a terme després de deixar passar uns dies des del temporal, per tal que els productors poguessin accedir a les seves finques, comprovar el volum real dels danys i descartar la possibilitat de gelades que poguessin incrementar es danys. La de divendres va ser la segona trobada entre Unió de Pagesos i denominacions d'origen catalanes després de la que van mantenir el 15 de gener passat.

Així mateix, Unió de Pagesos celebrarà el 27 de gener una reunió virtual amb afectats amb la voluntat de poder recollir les diferents casuístiques d'afectació del temporal Filomena, i escoltar les seves demandes i començar a treballar plegats en totes aquelles mesures que necessita el sector.