AGRICULTURA
- ACN

Bovera confia tenir una línia d'ajuts per compensar els danys de la neu a les oliveres abans del 14-F

A la reunió d'aquest diumenge hi van assistir representants dels sindicats ASAJA i JARC, de la FCAC, els presidents dels Consells Comarcals de les Garrigues i Segrià i agricultors afectats per la neu.

Imatge de la concentració d'aquest diumenge a la plaça de Bovera. FOTO: ASAJA Lleida

Els pagesos de Bovera afectats per les nevades de la borrasca Filomena esperen rebre ajuts per compensar els danys de la neu a les oliveres. Així ho van deixar clar ahir en la segona reunió convocada pels afectats on també hi van participar representants d'entitats agràries i responsables polítics garriguencs.

L'alcalde del municipi, Òscar Acero, va explicar que el departament d'Agricultura ja té el document "bastant embastat" i que està previst que aquesta setmana vinent el vagin a presentar al mateix municipi. "Demanem una línia d'ajuts per compensar la pèrdua de producció i crec que tot va per aquí", va explicar l'alcalde, que va afegir que és una "sort" estar en campanya electoral perquè els beneficia. "Crec que s'arreglarà abans de les eleccions", apuntava.

A la reunió d'aquest diumenge hi van assistir representants dels sindicats ASAJA i JARC, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, els presidents dels Consells Comarcals de les Garrigues i Segrià i agricultors de Bovera afectats per la neu.

L'alcalde va explicar aquesta segona trobada va servir per "fer una mica més de força", mentre la primera de fa dues setmanes va anar bé perquè el departament d'Agricultura es "donés compte que el que va passar a Bovera va ser un desastre".

A la primera trobada també es va demanar als pagesos que documentessin amb imatges geolocalitzades les destrosses que havien patit les seves explotacions. Aquesta documentació s'ha recollit i des de l'Ajuntament l'estan organitzant per poder-la entregar quan Agricultura ho sol·liciti.

Finalment, Acero va insistir que la neu que va caure a Bovera ha afectat "molt més" del que ho ha fet a altres poblacions i que els danys poden arribar fins al 80%. Per aquest motiu remarcava que calen ajuts urgents i recordava que tot el municipi depèn directament de l'agricultura.