DRETS, POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Un centenar de borgencs mostren el seu rebuig a la presència de Vox

La formació d'extrema dreta, racista i espanyolista, ha instal·lat aquest matí una paradeta informativa a la plaça U d'Octubre.

(foto: J.M.)

Malgrat ser un matí entre setmana, un centenar de borgencs i borgenques s’han aplegat aquest divendres a la plaça U d’Octubre per mostrar el seu rebuig a la presència d’una paradeta de Vox, el partit d’extrema dreta, racista i espanyolista, que es presenta a les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya. Els ultradretans van anunciar ahir que avui serien a les Borges “per conèixer les diverses inquietuds dels veïns de la població” però la dotzena d’integrants de Vox s’ha trobat desenes de persones que els han rebut amb crits i lemes com “Fora feixistes dels nostres pobles” o “A les Borges no sou benvinguts”. Durant tot el matí, només un adolescent s’ha apropat a la paradeta per recollir informació.


(foto: J.M.)

La congregació ha durat prop de tres hores, durant les quals hi ha hagut alguns moments de tensió, com quan una furgoneta vinculada al partit xenòfob ha colpejat lleugerament un dels manifestants i el vehicle ha rebut alguns cops. A mig matí, des de l’edifici de darrer de la paradeta s’ha desplegat una estelada gegant, un gest molt aplaudit pels manifestants i que s’ha fet viral. L’acte ha comptat en tot moment amb una forta presència policial, formada per cinc furgonetes d’unitats antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, així com mitja dotzena de patrulles de carrer del cos autonòmic i agents de la Policia Local de les Borges. Cap a quarts d’una del migdia, la comitiva de Vox ha marxat escortada i entre crits i, posteriorment, els manifestants s’han dissolt. 


(foto: J.M.)