CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Un documental candidat als Oscars té el borgenc Jordi Nus entre l'equip musical

Un dels 15 treballs seleccionats per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques és Boys State. El 15 de març se sabrà si és una de les cinc finalistes.

El 9 de febrer, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, l'organització nord-americana que atorga els premis Oscars, va anunciar els nominats de la 93a edició d'aquests guardons en nou categories, una de les quals la de llargmetratges documentals. Dels 15 treballs seleccionats entre 238 candidats d'aquesta categoria, un és Boys State, que té el borgenc Jordi Nus com un dels membres del departament de música, concretament com a compositor assistent. Estrenat l'any passat, Boys State segueix l'experiència d'un miler de joves d'Austin que es proposen crear un govern representatiu des de zero. El 15 de març se sabrà si l'obra és una de les cinc finalistes dels Oscars.

Jordi Nus, format a l'Escola de Música de les Borges, al Conservatori de Lleida i a l'ESMUC, on es va llicenciar en Composició, viu als Estats Units des del 2014, on va estudiar un màster en bandes sonores de la Universitat de Nova York. El 2015 va guanyar el concurs de músiques de cinema de la universitat i va aconseguir la beca Alan Menken, compositor que ha guanyat diversos premis Oscar, Globus d'Or i Grammy. Un dels treballs per a peces audiovisuals del músic borgenc és la banda sonora de la minisèrie Vida privada, basada en una novel·la de Josep M. de Sagarra i que TV3 va estrenar el 2018.