- Redacció / Les Borges Blanques

Els treballadors de la central termosolar de les Borges temen que la venda de la planta eviti les millores laborals pendents

S’han constituït en assemblea i s’ha iniciat un període de negociacions amb la propietat, en mans de Comsa i Banc Sabadell.

Aquest mes de març, els prop de 40 treballadors de la central termosolar que Comsa i Banc Sabadell tenen a les Borges Blanques, s'han constituït en assemblea per reivindicar un seguit de millores laborals, part de les quals estaven incloses en un pacte de millora que fa un any i mig que va caducar sense haver-se acomplert. Entre les demandes dels treballadors, que compten amb el suport i assessorament de la CGT, hi ha un augment del plus de perillositat, una inquietud intensificada per l'explosió i incendi de les calderes que es va produir una matinada de febrer del 2019 i que, miraculosament, no va causar danys personals.

Aquell episodi va retindre el procés de venda en què estava immersa la propietat i ara, amb les calderes noves des de finals del 2020 i funcionament a ple rendiment altra vegada, és probable que la venda s'acceleri. Per això, els treballadors volen que, abans, quedin blindades les millores que reclamen. De moment, s'ha iniciat un període de negociació entre empresa i representants de la plantilla. La central, de 96 hectàrees i l'única híbrida al món, es va posar en marxa el desembre de l'any 2012.