AGRICULTURA
- Redacció

L'horari de votació de les Eleccions Agràries s'allarga dues hores per garantir la participació de tots els electors

L'ampliació d'horari fins a les 20 h obeeix al fet que entre les 10 i les 10.15 h, un bloqueig per fals positiu d'atac informàtic ha obligat a reiniciar el sistema. Això ha provocat cues als punts de votació i alguns votants han decidit marxar.

És el primer cop que es vota telemàticament en unes eleccions a Catalunya. FOTO: A.P

La Junta Electoral ha decidit aquest migdia en una reunió telemàtica allargar el procés de votació de les Eleccions Agràries dues hores més arran de la incidència informàtica que s'ha produït abans de les 12 hores i que ha aturat durant 57 minuts el procés de vot. Així, els 209 punts d'assistència al vot electrònic repartits per tot el país, 14 dels quals a les Garrigues, obriran finalment fins a les 20 hores, quan en un principi s'havia de tancar el procés a les 18?h.

L'ampliació d'horari obeeix al fet que entre les 10 i les 10.15 h, un bloqueig per fals positiu d'atac detectat al tallafoc del sistema, ha obligat a reiniciar-lo. A conseqüència d'aquesta incidència, s'han anat formant cues en alguns punts de votació i algunes de les persones han acabat marxant sense haver pogut votar. Segons el departament d'Agricultura, el sistema funciona correctament des de les 11.45 h i la incidència no ha afectat cap garantia de seguretat del procés. Les persones electores que no han pogut exercir el seu dret a vot ho poden fer fins a les 00 h per via remota o fins a les 20 h als 209 punts d'assistència al vot electrònic.

Pel que fa a les dades de participació, fins a les 16?h havia votat el 28,13% del cens de la comarca administrativa, una xifra lleugerament superior a la mitjana catalana, que se situava en el 20,70%.