EQUIPAMENTS
- Redacció / Les Borges Blanques

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, posa la primera pedra del futur Arxiu Comarcal

Junt amb l’Alta Ribagorça, les Garrigues és l’única comarca de Catalunya que no disposa d’aquest equipament. Les obres arriben 16 anys després d’haver-se presentat el primer projecte.

(foto: Salvador Miret/ACN)

La recent proclamada presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha estat aquest matí a les Borges Blanques amb motiu de la col·locació de la primera pedra de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues, al solar de l’antiga caserna de la Guardia Civil, on a mitjans de març van començar les obres de construcció de l’equipament.

Abans, Borràs ha visitat l’Ajuntament de les Borges, on ha estat rebuda pels membres del consistori i altres autoritats, i ha firmat el llibre d'honor. Finalment, la presidenta del Parlament s’ha reunit amb representants d’entitats culturals i econòmiques de les Borges al Centre d’Empreses Innovadores.

Dels últims arxius
Les Garrigues i l’Alta Ribagorça són les dues úniques comarques de Catalunya que encara no disposen d’Arxiu Comarcal. Les obres arriben 16 anys després s’haver-se presentat el primer projecte per a aquest equipament. Els canvis d’ubicació i les dificultats de finançament n’han endarrerit la construcció. En tot aquest temps, a Catalunya s’han construït nou arxius comarcals i s’han inaugurat les noves seus de nou més. Si no hi ha nous entrebancs, el de les Garrigues es podria posar en marxa a finals de 2022 o principis de 2023.