CULTURA
- Redacció / Juneda

Fira Tàrrega també arriba a Juneda

El Teatre Foment, que ja havia col·laborat amb el certamen urgellenc, és un dels espais on es programaran espectacles de l'edició de 2020, que es va suspendre.

(foto: Eduard Molins)

Per contrarestar la caiguda de contractació artística provocada per la pandèmia de la Covid-19 i per dinamitzar el mercat de les arts de carrer, FiraTàrrega ha posat en marxa el Circuit Nòmada, una iniciativa que agafa les propostes artístiques que s'havien d'exhibir a l'edició de 2020, que es va suspendre, i les porta a diferents municipis al llarg de 2021. Un d'aquests és Juneda, amb qui FiraTàrrega ja havia col·laborat en altres ocasions a través del Teatre Foment, ja que aquest equipament és un dels anomenats Còmplices de la Creació. Així, la companyia lleidatana Íntims Produccions actuarà a Juneda el 15 de maig, amb l'espectacle "Èter brota", un dels que l'any passat van entrar dins el programa Suport a la Creació del certamen urgellenc.

Un viatge d'aprenentatge
"Èter brota" deu el nom a un vers del poeta Jacint Verdaguer i té una estructura de viatge a la recerca d'un refugi on retirar-se i amagar-se, "un viatge d'anada i tornada on s'adquirexi coneixement", explica la companyia. L'obra està dirigida per Marc Cartanyà i l'interpreten Isaac Baró, Oriol Esquerda i Sandra Pujol, amb el disseny de l'espai escènic a càrrec de la propia companyia, Iolanda Monsó i Marc Salicrú i el de l'espai sonor a càrrec d'Arnau Millà.
Íntims Produccions va néixer l'any 2012 i "Èter brota" és el seu quart espectacle. Els tres anteriors, estrenats també a FiraTàrrega, van ser "El Lloc", "Wasted" i "Pool (No Water)". Els dos últims es van poder veure també al Teatre Foment de Juneda a les temporades 2016 i el 2018. "Èter brota" s'estrena el 8 de maig a Lloret de Mar i la setmana següent a Juneda.