ENERGIES
- ACN/Redacció

Manifest de set consells comarcals, entre els quals el de les Garrigues, contra la massificació de projectes d'energies renovables

En un acte celebrat avui a Montblanc, amb representants de l’Alt Camp, l'Anoia, les Garrigues, la Segarra, l'Urgell, el Priorat i la Conca de Barberà.

(foto: ACN/Núria Torres)

Representants dels consells comarcals de l’Alt Camp, l’Anoia, les Garrigues, la Segarra, l’Urgell, el Priorat i la Conca de Barberà han participat aquest dimarts en un acte al Palau Alenyà de Montblanc per mostrar el seu posicionament conjunt en contra de la massificació de projectes d’energies renovables que entenen que es produeix en aquestes comarques. “No ens podem permetre perdre sòl conreable i fèrtil per convertir-lo en terra erma al servei d’aquest colonialisme extractiu”, diu el manifest. 

Els representants dels organismes comarcals han presentat un manifest en què reclamen que es tingui en compte la veu dels municipis davant l'allau de propostes que es registren a la Generalitat i recorden que aquestes set comarques suposen el 15% del territori català i s'hi concentra el 60% dels parcs eòlics projectats i el 50% de les plantes solars fotovoltaiques.

Entre els set consells comarcals impulsors n’hi ha tres de presidits per Junts, tres per ERC-AM i un, l’amfitrió, per la Federació d’Independents de Catalunya (FIC). Per part del Consell Comarcal de les Garrigues hi ha assistit el seu president, Jaume Setó, que ha explicat “per descomptat que estem a favor que hi hagi energies renovables, però exigim que s’escolti el territori, quins pobles en volen posar i quins no, i a on. A les Garrigues hi ha pobles a favor i pobles en contra, però volem poder decidir quina implantació es fa al nostre territori”, ha dit Setó.