CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

El museu Cal Pauet, de les Borges, torna a obrir catorze mesos després, amb part de la col·lecció renovada

Va tancar el març del 2020 per la pandèmia i, durant aquest temps, Josep M. Anglés hi ha inclòs noves col·leccions de llibres escolars, llums antigues, trens o una guillotina d'impremta.

El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques, dedicat al col·leccionisme de materials escolars, juguets i còmics antics, entre molts d'altres objectes de la primera part del segle XX, tornarà a obrir les portes per rebre visitants a partir del proper diumenge 30 de maig.

El Museu de Cal Pauet romania tancat des del mes de març de l'any passat com a conseqüència de l'esclat de la pandèmia i durant aquest temps, el seu responsable, el borgenc Josep Maria Anglés ha anat treballant per renovar part de l'exposició, incloent-hi noves col·leccions de llibres escolars, d'una antiguitat de fins a 100 anys, llums antigues, trens o una guillotina d'impremta.

"En total, hauré renovat una quarta part de la col·lecció que hi havia a Cal Pauet; aquests mesos de no poder rebre visites els he aprofitat per incloure articles nous que havia anat guardant o que m'ha sorgit la oportunitat d'adquirir darrerament" explica Anglés que es mostra molt il·lusionat a l'hora de poder tornar a rebre visites. "Em complau dir que les últimes visites foren un grup de 30 mestres i un altre de 186 jubilats del Baix Camp, ara ja tinc moltes ganes de rebre'n de noves" clou Anglés.