DRETS
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges es compromet a crear una comissió municipal per fer front a l'extrema dreta

El consistori buscarà fórmules per denegar l'ús de l'espai públic a formacions que incitin a la discriminació i propaguin un discurs d'odi.

El ple ordinari celebrat ahir a l’Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar la creació d’una comissió municipal amb els dos grups polítiques representats actualment al consistori i altres col·lectius locals i/o comarcals per treballar en polítiques que garanteixin la justícia social i econòmica “com a principal antídot contra l’extrema dreta”, així com polítiques de memòria històrica antifeixista i de defensa dels valors democràtics i campanyes per desmentir rumors racistes i xenòfobs.

Aquest és un dels punts de la moció que va presentar Borges per la República i que, amb els vots favorables de l’equip de govern de Junts, va ser aprovada per unanimitat. Un altre punt de la moció és el compromís a buscar fórmules que permetin denegar l’ús d’espais i equipaments públics a aquells col·lectius o formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o d’orientació sexual o que enalteixin el nazisme i el franquisme.

L’aprovació coincideix amb l’anunci de la delegació lleidatana de Vox d’instal·lar una parada informativa a les Borges aquest dissabte 29 de maig. Inicialment, el partit d’extrema dreta, que no té estructura a les Borges ni comarca, tenia previst fer-la el passat dia 15 però no va obtenir el permís municipal. Aquesta vegada, tot i que la intenció de Vox era posar-se a la placeta del Terrall, finalment ho hauran de fer a l’avinguda Francesc Macià.