POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Vox vol tornar a muntar una parada provocadora a les Borges Blanques

El partit d'extrema dreta anuncia una visita aquest dissabte a la capital garriguenca, sense que hi hagi cap campanya electoral ni cap parlament previst.

(foto: Xavi Minguella)

La delegació lleidatana de Vox vol tornar a les Borges Blanques. El partit d'extrema dreta espanyolista ha anunciat a les seves xarxes socials que el dissabte 15 de maig instal·larà una “taula informativa” a la placeta del Terrall amb la presència dels ara diputats per Lleida, Toni López, i per Tarragona, Isabel Lázaro.

El passat mes de febrer, en plena campanya electoral pels comicis al Parlament de Catalunya, un grup de Vox format en la seva totalitat per militants de fora de la comarca ja va muntar una taula a la capital garriguenca, que va generar el rebuig d’un centenar de borgencs que es van concentrar al mateix lloc, amb alguns moments de tensió, i que va estar acordonada durant tot el matí per agents dels Mossos d’Esquadra. Al llarg de totes les hores que va durar la situació, momés un adolescent es va atansar a la parada per interessar-se pel material de la formació.

Ara, sense que hi hagi cap campanya electoral, el partit d’extrema dreta vol tornar a les Borges, on a les eleccions del 14 de febrer va obtenir 83 vots, un 3,4% de les paperetes. És l’única localitat de les comarques de Ponent on, de moment, ha anunciat la seva presència. La formació no hi ha organitzat cap xerrada ni cap taula rodona, només una “taula informativa”. Es dona el cas que, durant la campanya electoral, les Borges va ser una de les poblacions on la resposta ciutadana va ser més contundent i es va fer més viral a les xarxes, tant pels qui aplaudien el desplegament d’una estelada gegant a la plaça com pel mateix partit, que ho va fer servir a nivell estatal per presentar-se com la víctima d’un ”assetjament” i un “fustigament” “tolerat pels comandaments polítics” catalans.