CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Jornada musical a les Borges amb el muntatge d’un ‘sound system’ per primera vegada a les Garrigues

Aquest dissabte, 12 de juny, a la Capella, organitzat per la Bumbum i la Bodega sota el nom de "Freqüències. L'ànima del so a les Garrigues".

La Bodega i la Bumbum han organitzat pel dissabte 12 de juny, a la Capella de les Borges la jornada musical "Freqüències. L'ànima del so a les Garrigues", un esdeveniment en què el sound system n'és el principal protagonista. El sound system, o sistema de so, és un equip de so fet de fusta, que proporciona un so càlid i compacte i que no necessita escenaris, sinó que es munta a peu pla, també amb la idea d'esvair distàncies entre públic i artistes. És un model de socialització musical que va néixer a Jamaica als anys 50 amb la intenció s'atansar els sons del moment als barris més desafavorits i que a les Garrigues serà la primera vegada que es veurà.

La Bumbum és el nom amb què tres amants de la música jamaicana, dos anoiencs i un borgenc, Ricard Minguet, han batejat l'equip de so que van estar construint durant el confinament i amb el que només s'utilitzen discos de vinil.

A més de la Bumbum, a la jornada Freqüències també hi punxaran Ponent Roots (Lleida) i Light Fire Sound (Bellpuig). Serà de 12 del migdia a 5 de la tarda, amb opció de dinar prèvia inscripció. L'organització deixa la porta oberta a futures edicions, amb més artistes i zona d'aparcament.