PARTICIPACIÓ
- Redacció / La Floresta

Jornada de debat per a la millora de la qualitat de vida a la Floresta

Un grup de veïns recuperen la iniciativa ajornada a l‘octubre i convoquen un matí de debats per àmbits temàtiques, amb la idea de recollir i consensuar pel futur del municipi.

(foto: Xavi Minguella)

"Quin poble volem? Tu hi tens molt a dir". Sota aquest lema, un grup de veïns de la Floresta ha organitzat pel dissabte 26 de juny al matí una jornada participativa per analitzar, debatre i recollir propostes "per a la millora de la qualitat de vida al municipi". La jornada s'havia convocat inicialment el passat mes d'octubre, però el context sanitari del moment va obligar a suspendre-la. Finalment, tindrà lloc al Local Social, amb les corresponents mesures de prevenció anti-Covid de temperatura, mascareta i distància.

Àmbits temàtics
Després d'una exposició introductòria de Josep Maria Solé, que farà una radiografia general de context, hi ha previst un seguit de debats per grups o àrees temàtiques, conduïts en cada cas per persones vinculades a la Floresta. S'hi parlarà, per exemple, de gestió municipal, cultura, turisme, tecnologies, economia, empresa, agricultura, medi ambient, sostenibilitat, infraestructures, urbanisme, habitatge, equipaments, atenció a les persones, salut, serveis socials i oci, agrupat en sis taules i, finalment, es posaran les conclusions en comú. La intenció és fer arribar les propostes que en resultin a l'Ajuntament, per tal que les faci seves, i es crearà una comissió que vetlli per a que es puguin complir.

Segons explicava al seu dia Josep Maria Solé, la jornada també vol servir per aportar eines de cara a millorar les relacions interpersonals al poble. "Les relacions no passen pel millor moment i les hem de millorar, sempre des de l'empatia i la paraula, no podem ser un poble de faccions, sinó de persones", diu.