ENERGIES
- Redacció

Presenten 22 aerogeneradors més i ja en són 199 de nous a la comarca

El Govern anuncia la modificació del decret de renovables per assegurar l’acord dels propietaris, la informació als ajuntaments, la concentració d’instal·lacions i la substitució massiva de camps de conreu.

(foto: Xavi Minguella)

L'empresa de gestió de fons d'inversió Q-Energy, amb seu a Madrid, ha presentat quatre nous projectes d'energia eòlica a les Garrigues, concretament a Llardecans, la Granadella, Maials i Bovera, anomenats Lima, Cairo I, Cairo II i Nairobi. Són un total de 32 aerogeneradors -tres dels quals a Seròs i set a Flix- de 6,2 MW de potència cadascun, els més grans del mercat. El projecte encara ha de ser avaluat per la Generalitat, però amb aquests ja són 199 els molins que es volen fer a les Garrigues, 36 dels quals estan pendents del dictamen del Govern i tota la resta ja tenen el vistiplau. Actualment ja n’hi ha 137 en funcionament, de manera que podrien arribar a ser 336 en total, concentrats a la franja sud que va d’Almatret fins a Fulleda.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat que es modificarà el decret que regula el desplegament de projectes solars i eòlics per garantir l'acord dels propietaris i la informació als ajuntaments per evitar la concentració d'instal·lacions en unes mateixes zones i per impedir que la transició energètica suposi la substitució massiva de camps de conreu.