CULTURA
- Redacció / Torregrossa

Una adolescent de Torregrossa protagonitza ‘Alcarràs’, la nova pel·lícula de Carla Simón

Xènia Roset Capell, de 13 anys, interpreta el paper de la Mariona, una de les filles de la família protagonista.

(foto: I.C.)

Després de gairebé dos mesos, es dona per acabat el rodatge d'Alcarràs, una pel·lícula que narra l'última collita de préssecs d'una explotació agrària familiar que haurà de canviar el destí de les seves terres. 
Dirigida per Carla Simón, diversos pobles del Segrià i el Pla d'Urgell han estat l'escenari principal del film. És per això que el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, assegura que "és un dels millors mecanismes comunicatius per sensibilitzar la ciutadania de la realitat que es viu als camps".

La cineasta barcelonina, que va debutar amb la pel·lícula Estiu 1993 i ha recollit més de trenta premis a tot el món, ha volgut fer una aposta per a actors i actrius amateurs. Aquest ha estat el cas de la Xènia Roset Capell, de Torregrossa, que interpreta el paper de la Mariona, una de les filles de la família protagonista. La Xènia, de 13 anys, va participar en un càsting que es va convocar a Bellpuig amb més de 400 nenes.

Una altra de les actrius principals, que fa de Nati a la pel·lícula, és Montse Oró, de Llardecans resident a Alcarràs, que a la pel·lícula representa que és tieta de la Mariona. D'altra banda, també s’hi podran veure figurants de municipis com Arbeca, Juncosa i Sarroca.