CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Aplec de la Sardana de les Borges finalment no es farà, tampoc com a concert

L'estiu passat ja es va substituir la ballada per un concert però l'Agrupació Sardanista ha preferit no repetir aquell format i reservar recursos.

L’Aplec de la Sardana que estava previst pel 31 de juliol a les Borges Blanques, que seria el 29è, finalment no es farà. Segons informa la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la cancel·lació es deu a les dificultats en l’organització d’actes massius que suposen les mesures restrictives derivades de la Covid-19. L’estiu passat ja es va substituir la ballada per un concert de la Cobla Contemporània però l’Agrupació Sardanista de les Borges, organitzadora de l’acte en col·laboració amb la colla Brut Natura i l’Ajuntament, ha preferit no repetir aquell format i reservar recursos per quan es pugui ballar sardanes amb comoditat.

De moment, l’entitat ha programat una ballada la nit del 20 d’agost, també al Passeig del Terrall, amb la cobla Jovenívola d’Agramunt, però les esperances estan posades en poder fer un gran acte a finals d’any, quan es compliran 25 anys del Sardanadal. Igualment, també es manté agendat el Concurs de Colles Sardanistes del Campionat de la Terra Ferma pel diumenge 5 de setembre.

D’altra banda, dissabte passat, 24 de juliol, Arbeca va fer el seu Aplec de la Sardana, que complia la 30a edició, però també va haver de ser en format concert. Va ser a la plaça del Toll, amb la cobla Jovenívola d’Agramunt.