SUCCESSOS
- Redacció / Les Borges Blanques

Un caçador encanona dos policies locals a les Borges

Els fets van tenir lloc ahir al matí, quan, segons els agents, l’home els va apuntar quan s’hi apropaven.

(foto: arxiu)

Ahir diumenge, al matí, un caçador va encanonar amb una escopeta dos policies locals de les Borges Blanques que feien tasques de vigilància al vedat de caça menor del municipi, segons informa l’ACN. Tot just ahir havia començat el període de caça del conill. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per aclarir els fets i van identificat el presumpte autor gràcies a la descripció dels agents. Segons l’agència, el caçador és un veí de Sant Pere de Ribes (Garraf) de 47 anys i hauria encanonat els agents de lluny quan aquests se li apropaven, sense haver creuat cap paraula. Els policies locals, al veure el comportament de l'home, van retrocedir i van avisar els Mossos d'Esquadra que, després d'identificar-lo, li van requisar l'arma, la llicència i la guia de caça.

Segons les mateixes fonts consultades per l'ACN, tot i que els agents de la policia local no poden certificar al 100% que l'home identificat fos el qui els havia encanonat, la descripció coincidiria amb el caçador identificat. L'home va negar haver encanonat els agents i ara els Mossos investiguen els fets per aclarir què ha va poder passar. Els policies locals asseguren que no van arribar a intercanviar cap paraula amb l'home, ja que els va encanonar "de lluny". El caçador tenia la llicència de caça menor i els permisos per caçar en regla.

Fonts de la Societat de Caçadors de les Borges es mostren estranyades que l'home identificat fos qui hagués encanonat els agents, ja que "fa quatre o cinc anys que ve i no hem tingut mai cap problema", afirmen. "A més, si ho tenia tot en regla, no té cap sentit que ho fes", afegeixen. Els fets van tenir lloc en una zona limítrof amb el vedat de caça de la Floresta on, a diferència del de les Borges, hi acostumen a anar més forasters a caçar.