- Redacció / Almatret

Primer avís: dos petits incendis nocturns al terme d'Almatret

És un dels municipis que des d’ahir està al nivell màxim del Pla Alfa de prevenció d’incendis i un dels termes que presenta més dificultats en les tasques d’extinció.

La nit de dimecres a dijous hi ha hagut dos petits incendis al terme d’Almatret, un dels municipis que des d’ahir està al nivell 3, el màxim, del Pla Alfa de prevenció d’incendis forestals. Pocs minuts abans de les 11 de la nit, els Bombers van rebre l’avís d’un foc a la plana del Quadrat, al qual hi han estat treballant sis dotacions terrestres durant la nit. A primera hora del matí s’ha donat l’incendi per controlat i s’estava remullant la zona.

En paral·lel, cap a la mitjanit hi va haver un altre incendi, aquest a la partida dels Escambrons, on han treballat set dotacions terrestres. A primera hora del matí també s’ha donat per controlat, amb una hectàrea cremada, i s’estava remullant i repassant el perímetre.

És molt probable que l’origen dels dos incendis fos un llamp, ja que ahir al vespre i nit va passar per la zona un front de tempesta, amb molt poca aigua però una important càrrega elèctrica, cosa que augmenta les possibles ignicions. El fet que es declaressin de nit i, almenys en un dels casos, en parts majoritàriament altes, ha fet que no anessin a més, però cal recordar que les masses forestals del sud-oest garriguenc són un dels punts crítics de més risc d’incendi i un dels que presenta majors dificultats per als treballs d’extinció, tal com explicàvem al número 560 de SomGarrigues, que va sortir divendres passat.