AGRICULTURA, MEDI AMBIENT
- Redacció

Suspensió de treballs agrícoles amb maquinària a cinc municipis entre les 10 del matí i les 8 del vespre

El departament d’Interior presenta un seguit de restriccions fins dimarts per fer front a la situació crítica de risc d’incendi forestal.

Roda de premsa del Secretari General d'Interior aquest dimecres.

En una roda de premsa aquest dimecres, el Secretari General del departament d’Interior, Oriol Amorós, ha explicat les mesures que el Govern ha decidit prendre arran de l’alerta de risc d’incendi forestal pels pròxims dies, entre els quals hi ha la suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària de les 10 del matí a les 8 del vespre als pobles que tenen nivell 3 del Pla Alfa, amb l’excepció de la recollida de la fruita, que sí que es permet. Són un total de 279 municipis, entre els quals hi ha Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca i Torrebesses. La mesura serà vigent des de la publicació al DOGC, que seria aquesta mitjanit, fins el dimarts dia 17.

Igualment, a aquests municipis es limitarà l'obra pública de manteniment que suposi un risc d'incendi forestal per la seva ubicació a instàncies del Servei Català de Trànsit, es limitarà la circulació dins del bosc del transport de productes forestals també entre les 10 i les 8 i la circulació motoritzada al medi natural, excepte per als residents i per a treballs inajornables.

D’altra banda, des del divendres a les 12 fins el dimarts se suspenen totes les activitats tipus acampada i/o ruta, així com aquelles activitats esportives que es desenvolupin al medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. Als casals de vacances, colònies i estades esportives es restringiran les activitats a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta. Segons ha explicat Amorós, es tracta de no tenir gent a dins de les zones on hi pot haver els incendis.

El número dos d'Interior ha afegit que "hem d'evitar sobretot la simultaneïtat d'incendis perquè tenim uns equips d'emergències preparats i capaços, com han demostrat moltes vegades, però si han d'afrontar més de 3, 4 o 5 incendis a la vegada, patim molt". Amorós també ha posat en valor que cal evitar l'accés al medi natural i ha demanat la col·laboració ciutadana que davant qualsevol indici d'incendi truqui al telèfon 112.