ENERGIES
- Redacció / Llardecans

Llardecans estrenarà un punt de recàrrega de cotxes elèctrics

S’alimenta amb les plaques solars del projecte d’autoproducció que, des d’aquesta primavera, subministra diversos equipaments municipals.

(foto: F.F.)

L’Ajuntament de Llardecans està a punt d’estrenar l’estació de recàrrega de vehicles elèctrics que ha instal·lat a la Plaça dels Arbres, davant del consistori, la Societat i la Sala del Ball. L’estació, que podrà subministrar a dos vehicles simultàniament, s’ha acabat de pintar i posar a punt aquesta setmana; només falta que el govern municipal acabi de definir la fórmula amb què els usuaris hi podran accedir, amb la idea de diferenciar els veïns del poble dels conductors que estan de pas.

Aquesta és la tercera estació de recàrrega que es posa a les Garrigues, ja que a la primavera es van estrenar les de Juneda i les Borges Blanques. La de Llardecans, però, és l’única que s’alimenta amb plaques solars fotovoltaiques, ja que forma part de les instal·lacions d’autoconsum compartit que l’Ajuntament ha posat a dos immobles municipals, a partir de les quals es fa arribar l’electricitat generada a l’edifici consistorial, la Sala del Ball, l’escola, el consultori mèdic, el poliesportiu i la llar d’infants. El projecte general ha tingut un cost de 100.000 euros, 68.000 dels quals s’han sufragat amb un ajut Leader atorgat l’any passat.