LABORAL
- Redacció

Una quinzena d’ajuntaments ofereixen pràctiques remunerades a joves d’entre 16 i 29 anys

També els consells comarcals de les Garrigues i del Segrià i la cooperativa Tres Cadires, d’Arbeca. Són contractes de sis mesos de durada i a jornada complerta. 

El de la Pobla de Cérvoles és un dels ajuntaments participants al programa. (foto: arxiu)

Una quinzena d'ajuntaments, els consells comarcals de les Garrigues i del Segrià i la cooperativa Tres Cadires han obert el procés per contractar persones d'entre 16 i 29 anys en pràctiques remunerades, a jornada complerta, durant sis mesos. S'han acollit al Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat, a través del qual han rebut una subvenció per sufragar aquestes pràctiques. Els consistoris on es poden fer són els d'Almatret, Maials, Llardecans, Torrebesses, Sarroca, Aspa, el Cogul, l'Albagés, Bellaguarda, les Borges Blanques, la Pobla de Cérvoles, el Vilosell, Cervià, Vinaixa, la Granadella, Arbeca i Juneda, i els tipus de feina que s'ofereixen són variats, des de jardiners, tècnics de turisme, administratius, arquitectes, periodistes, historiadors, advocats, informàtics o electricistes, entre altres.

Per participar-hi, s'ha de sol·licitar la inscripció al Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, ser demandant d'ocupació al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), tindre un títol universitari, de formació professional o un altre oficialment reconegut com a equivalent o un certificat de professionalitat. El termini per presentar-s'hi acaba a mitjans de setembre.