FAUNA, MEDI AMBIENT
- Redacció / Aspa , Castelldans

Denunciada una 'tiktoker' per fer volar tres corbs sense permís a la reserva natural de Mas de Melons

Els fets van tenir lloc a mitjans de juliol, tot i que han transcendit ara. Els Agents Rurals van identificar un grup de set persones.

(foto: Agents Rurals)

El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals va denunciar a mitjans de juliol, tot i que els fets han transcendit ara, una popular tiktoker per fer volar tres corbs sense autorització a la reserva natural parcial de Mas de Melons, entre Castelldans i Aspa. Arran d'una queixa ciutadana, membres del Cos d'Agents Rurals es van personar a l'espai natural i van identificar un grup de set persones que tenien els tres exemplars de corb comú (Corvus corax), l’ocell més gros dels còrvids.

Els agents van comprovar la documentació que acreditava la tinença dels animals i van confirmar que el grup no tenia l'autorització corresponent per fer-los volar dins de la reserva, per la qual cosa se’ls va denunciar per la Llei de Protecció dels Animals. I és que entrar i fer volar ocells tipus còrvids, falcònids i accipitriformes requereix d'un permís del Departament d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació ja que, d’una banda, es tracta d’un espai protegit i, de l’altra, en aquestes dates nien al sòl espècies altament protegides i en perill d'extinció, que els secans de Lleida alberguen els darrers individus de Catalunya, com són la ganga, la xurra o el sisó. De fet, els corbs estaven prop d’un niu de gaig blau, ocell característic de la zona.



La reserva natural parcial del Mas de Melons pertany a la Xarxa Natura 2000 dins dels Secans del Mas de Melons-Alfés i representa un dels darrers paisatges estèpics de Catalunya. La finca va ser comprada íntegrament per la Generalitat de Catalunya per a preservar un dels darrers paisatges estèpics.