PARTICIPACIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges tornarà a destinar 50.000 euros a un projecte que proposin els ciutadans

Es repeteix, així, l'experiència iniciada el 2018 amb el carril bici. Els veïns podran presentar propostes del 17 de setembre al 3 d’octubre.

Els pressupostos de l'Ajuntament de les Borges per a l'any 2022 inclouran una partida de 50.000 que es destinarà a fer el projecte que resulti més votat d'entre els que proposi la ciutadania. Es repeteix, així, l'experiència iniciada el 2018. En aquella ocasió, el projecte guanyador, amb 175 vots, va ser un carril bici que unís les dues escoles de la població, que es va materialitzar la primavera del 2020. El traçat que es va acabar fent, però, no era ben bé el que s'havia posat a votació i va ser objecte de nombroses queixes ciutadanes, fins que el consistori en va haver de reorientar una part, amb un cost afegit de 9.500 euros.

Per a aquesta segona experiència s'enviarà un tríptic informatiu a les bústies del poble el 13 de setembre i es convocarà una presentació el dia 16 a la sala Maria Lois en què s'informarà del funcionament del procés i que també es podrà seguir en streaming per internet. Del 17 de setembre al 3 d'octubre, els veïns i entitats que ho vulguin podran presentar les seves propostes, de les quals se seleccionaran les que es considerin viables econòmicament i tècnica, que es posaran a votació entre el 22 de novembre i el 5 de desembre.