- Redacció / Les Borges Blanques

Mor Juli Gonzàlez, fundador de la llibreria Quaderns de les Borges Blanques

Tenia 77 anys i sempre s'havia implicat en el moviment associatiu, esportiu i independentista.

(foto: M.F.)

Ahir dimarts va morir, a l’edat de 77 anys, Juli Gonzàlez Boldú, conegut sobretot per haver estat al capdavant de la llibreria Quaderns, fundada el 1982 a les Borges Blanques junt amb la seva dona, Dolors Batlle. Abans, Gonzàlez havia treballat de comptable al concessionari d’una empresa automobilística, fins que va obrir l’establiment a la plaça porxada de la capital garriguenca, que esdevindria un referent a nivell local i comarcal. Ell mateix es definia com un romàntic, per l’amor als llibres i el convenciment del paper que tenen les llibreries en la cultura. En aquest sentit, des de Quaderns es va col·laborar assíduament amb les parades que es feien per Sant Jordi a diversos pobles de la comarca.

En paral·lel a la llibreria, Juli Gonzàlez va destacar també per la implicació amb el moviment associatiu local, especialment entre els anys 60 i 90 del segle passat. A finals dels 60 havia estat membre de l’Agrupació de Joventut de les Borges i el 1970 s’estrenaria com a president de la Unió Esportiva Borges, que agrupava equips de bàsquet i d’handbol, una disciplina, aquesta última, que seria una de les grans protagonistes de l’escenari esportiu de l’època. Gonzàlez va presidir l’entitat durant els quasi 20 anys de trajectòria que va tenir. Va ser, també, un dels socis fundadors del Club Tennis la Serreta, del que va esdevenir president el 1983 fins el 1991. Posteriorment, entre el 1998 i el 2001, ho tornaria a ser.

A nivell polític, Gonzàlez va ser regidor per ERC a l’Ajuntament de les Borges entre el 1995 i el 2003, vinculat sempre a les àrees de l’esport. L’any 2002, coincidint amb l’anunci que no repetiria en el càrrec, va rebre un homenatge durant la celebració de la Festa de l’Esport per part d’entitats del poble i els antics companys de la Unió Esportiva Borges.

D’altra banda, Gonzàlez i la seva família sempre han col·laborat altruistament amb moviments independentistes com Òmnium Cultural o l’ANC en la coordinació d’inscripcions en Diades o jornades similars o en la venda de merxandatge d’aquestes entitats. Uns dels actes públics a què havia assistit últimament, ja molt delicat de salut, van ser els homenatges a les víctimes garriguenques dels camps nazis, ja que era nebot de Marcel·lí Boldú, un dels cinc borgencs que hi van ser deportats.

La cerimònia de comiat de Juli Gonzàlez es farà aquest dimecres a la tarda, a 2/4 de 7, al tanatori de l’avinguda Jaume I de les Borges Blanques.