COMUNICACIÓ
- Premsa Comarcal

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal enceta la celebració del 40è aniversari amb una gala al Liceu

Va tenir lloc ahir a la tarda a Barcelona, després que l’any passat s’hagués d’ajornar. SomGarrigues, Terrall, Fonoll i El Cérvol formen part de l’ACPC i una de les pròximes celebracions de l’entitat tindrà lloc a les Borges Blanques.

(foto: ACPC)

Més de 350 persones van assistir ahir a la tarda a la festa de celebració del 40è aniversari de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Editors de mitjans, periodistes, publicistes, col·laboradors i representants institucionals no es van voler perdre aquesta festa que, a causa de la pandèmia, va haver de posposar-se l'any passat. La gala, conduïda per l’actor Quim Masferrer, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

En la seva intervenció, Aragonès va destacar que "la premsa comarcal representa la capil·laritat, poder arribar a tot arreu”. “Per tenir una Catalunya sencera és indispensable que tothom tingui veu", va dir. Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va recordar que "la premsa comarcal té un paper cabdal per al foment, l'ús i la normalització de la nostra llengua" i el president de l'ACPC, Francesc Fàbregas, va assenyalar que "tenim 150 capçaleres, 765.000 lectors i donem feina a mil famílies”.

El primer acte institucional de la tarda va ser l’entrega de guardons a tots aquells que han presidit l'associació al llarg de les darreres quatre dècades. Un per un, els expresidents Josep Masoliver, Josep Maria Rierola, Jordi Vallmajó, Ricard Rafecas, Antoni Garrido, Estanis Alcover i Carles Ayats van anar pujant a l'escenari i rebent el guardó de mans de la presidenta del Parlament i del president de l'ACPC.

La gala també va servir per entregar el primer Premi d'Honor Premsa Comarcal, instituït per l'ACPC per reconèixer la tasca dels professionals més destacats vinculats a la premsa comarcal, i el va recollir el reconegut periodista osonenc Ramon Besa, un dels fundadors d’El 9 Nou i, actualment, redactor en cap d’esports al diari El País. En el seu parlament, Besa va explicar que "l'essència de la premsa comarcal és estar sempre a prop dels fets. No conec un periodisme millor que el de la premsa comarcal perquè sempre s'ha de donar la cara, allà no funcionen les fake news i, a més, has d'escriure per a tothom".

La vetallada va estar amenitzada per interludis musicals, a càrrec de Maria Jacobs i de Roger Mas, que hi va presentar temes del seu nou disc, Totes les Flors. Aquesta festa era l'inici de molts més actes que l'ACPC celebrarà al llarg dels dotze mesos vinents arreu del país, entre els quals un a les Borges Blanques. Dels mitjans de les Garrigues, són socis de l’ACPC el periòdic SomGarrigues i les revistes Fonoll, de Juneda, Terrall, de les Borges i El Cérvol, de Cervià, que també van ser presents a la gala.

GALERIA DE FOTOS