SUCCESSOS
- ACN/Redacció / L'Albagés

Desmantellen la plantació de marihuana més gran que s'ha trobat fins ara en exterior a les Garrigues

És la quarta que els Mossos localitzen a la comarca en només 10 dies. Hi havia unes 3.500 plantes i, com en anteriors casos, també hi havia una tenda de campanya a les immediacions. De moment no s’han fet detencions.

(foto: Mossos d'Esquadra/ACN)

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest dimecres al matí una plantació de marihuana al terme de l'Albagés. La policia ha localitzat unes 3.500 plantes de mida entre mitjana i gran enmig d'uns camps d'aquesta localitat, xifra que la converteix en el cultiu exterior més gran localitzat fins ara a la comarca. Com en anteriors grans plantacions desmantellades, els agents també han trobat una tenda de campanya pròxima a les plantes i un petit cobert rudimentari fet amb totxanes que, suposadament, eren utilitzats per cultivar i vigilar les plantes. Els Mossos no han detingut cap persona, ja que quan han arribat al lloc no han trobat ningú, tot i que han recollit indicis per tal d'identificar els presumptes responsables.

Aquesta és la quarta gran plantació desmantellada per la policia catalana en els últims 10 dies. Entre el 13 i el 15 de setembre, els Mossos van actuar en tres plantacions més, a Castelldans, Bovera i Torrebesses, que tenien 3.244, 1.592 i 421 plantes, respectivament. En el cas de Castelldans es va detenir una persona de 28 anys com a possible encarregat del conreu i vigilància. Tres mesos enrere també es va desmantellar una plantació de 2.478 plantes a Juncosa i, anteriorment, se n’havien trobat també de grans, però interiors, en cases, naus i magatzems de Torregrossa, les Borges o Puiggròs. 

Els Mossos expliquen que aquest tipus de plantacions suposen un salt d’escala en el cultiu d’aquesta planta i que sol estar promogut per grups organitzats d’altres països europeus, on després s’envia la droga.