SUCCESSOS
- Redacció / Juneda

Detingut un paradista del mercadet de Juneda per un suposat robatori

Els Mossos d’Esquadra van detectar al mercadet del diumenge un compressor que havia estat sostret d’un magatzem de Térmens a principis d’octubre.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Agents del Mossos d'Esquadra van detenir diumenge un home de 52 anys i veí de Barcelona com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. En el marc del control que la policia fa de la compravenda d'objectes de segona mà al mercat d'andròmines de Juneda, els agents van detectar en una de les parades un compressor “molt característic”, segons la policia, que, fetes les primeres comprovacions, va resultar que constava com a sostret d'un magatzem de Térmens (La Noguera) a principis d'octubre. Acte seguit, els agents van detenir el responsable de la parada, a qui acusen d’un delicte de robatori amb força. Posteriorment, l'objecte va ser tornat al seu propietari.

Els Mossos recorden que la compravenda d'objectes de segona mà està regulada per la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, que estableix les obligacions de qui exerceix el comerç o reparació d'objectes, entre les quals hi ha informar l'autoritat competent per assegurar traçabilitat dels objectes i evitar que es puguin comercialitzar objectes sostrets.

La detenció arriba pocs dies després que l’Ajuntament d’Arbeca, on també es feia un mercadet els diumenges, decidís no donar-hi continuïtat per evitar que possibles irregularitats afectessin el consistori.