LABORAL
- Redacció

Una vintena de contractats amb el programa de Garantia Juvenil

La gran majoria d’administracions que han agafat joves dins d’aquest programa són ajuntaments. També els consells comarcals de les Garrigues i el Segrià i dues entitats.

Foto: Consell Comarcal del Segrià

Un total de 13 ajuntaments, dos consells comarcals i dues entitats de l'àmbit informatiu de SomGarrigues han contractat joves d'entre 16 i 30 anys en el marc del Programa de Garantia Juvenil, una iniciativa subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançada per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb l'objectiu de donar una oportunitat laboral real a persones joves amb estudis i amb poca o sense experiència. 

Amb la coordinació del Consell Comarcal de les Garrigues s'ha agafat una persona a cada un dels següents ajuntaments: les Borges, Vinaixa, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Bellaguarda i Cervià. A través del Consell Comarcal del Segrià s'hi han acollit els d'Almatret, Aspa, Llardecans, Maials, Sarroca i Torrebesses i tant un organisme comarcal com l'altre han contractat tres persones més cada un. Igualment, la cooperativa Tres Cadires, d'Arbeca, també ha contractat una persona dins d'aquest programa i l'Associació Leader Ponent -amb seu a Mollerussa però que inclou les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell i l'Urgell- n'ha contractat dues. Alguns ajuntaments, ja sigui pels requisits del programa, ja sigui perquè no han trobat candidats, han renunciat a la contractació.

Per participar al Programa de Garantia Juvenil s'ha de tindre més de 16 anys i menys de 30 a l'inscriure's i no haver treballat ni haver rebut accions formatives o educatives el dia abans. Cal tenir nacionalitat espanyola, ser ciutadà de la UE o permís de residència que habiliti per a treballar. Són contractes en pràctiques de sis mesos de durada.