GASTRONOMIA
- Redacció

Els participants a la Mostra Gastronòmica rebran una ampolla d'oli d'Arbeca

La Cooperatica Arbequina ha entregat al Consell Comarcal 500 ampolles d'un quart de litre, de les que se'n donarà una a cada parella de comensals fins a exhaurir existències.

La Cooperativa Arbequina ha entregat aquest divendres al Consell Comarcal de les Garrigues 500 ampolles d'oli d'oliva verge extra de la primera collita per regalar als comensals de la 27a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada per l'ens comarcal des del passat 6 de novembre fins el 19 de desembre, amb la participació de sis restaurants de les Garrigues que elaboen menús especials els caps de setmana i festius.

Les persones que demanin el menú de la mostra en algun d’aquests restaurants rebran com a obsequi una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra de la Cooperativa Arbequina (una per parella), fins a exhaurir existències. A més, com ja és habitual, podran participar al sorteig de sis lots de productes de la comarca i se sortejaran tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues.

La Mostra d'enguany compta amb sis restaurants de la comarca, cinc dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat "Restaurant Verge Extra" creat aquest 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l'oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Els restaurants que participen en aquesta edició de la Mostra són Ca la Margarida (l'Albi), La Placeta (Arbeca), Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia les Garrigues (les Borges Blanques), Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues) i Mon's (Tarrés).