COMUNICACIÓ
- Redacció

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia SomGarrigues pel millor reportatge en categoria de Premsa

L'acte de lliurament tindrà lloc el 30 de novembre a Barcelona. L'organització reconeix també reportatges de Cavall Fort i d’Adolescents.cat.

(foto: Pau Cortina/ACN)

La 21a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, organitzada per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), juntament amb l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i, aquest any, també amb l'Associació Catalana d'Editors de Diaris (ACED), ha premiat un reportatge de SomGarrigues com a millor reportatge en la categoria de Premsa; concretament, el treball guardonat és un del periodista borgenc Miquel Andreu sobre les empreses promotores que hi ha darrere dels macroprojectes d’energies renovables que proliferen a la comarca i que va ser publicat al mes d’abril, al número 553 del periòdic. 

El jurat dels premis està format per Carles Duarte com a president, Germà Capdevila (president de l’APPEC), Carme Paltor (vicepresidenta de l’ACPC), Fèlix Noguera (director general d'El Periódico i president de l’ACED), Oriol Duran (secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat), Ignasi Genovès (director general de Difusió de la Generalitat), Vinyet Panyella (presidenta del CoNCA), Mònica Gallardo (assessora de Cultura a la Diputació de Barcelona), Carmina Ruiz (directora de Comunicació de l'ICUB), Eugeni Cabanes (periodista) i Quim Moreno (professor de l’escola Elisava). Del reportatge de SomGarrigues n’han destacat “la valentia de fer un treball des de la proximitat que descobreix les cares del negoci de les renovables al territori".

D’altra banda, en la categoria de Revistes, el jurat també ha premiat un reportatge de la revista Cavall Fort sobre l'excés de residus que suposa l'abús que es fa del plàstic i, en la categoria de Digital, ha estat guardonat el portal Adolescents.cat per un treball sobre l'assetjament escolar vist des de la mirada dels assetjadors, elaborat per les periodistes Elvira Vilardell i Cèlia Forment.

Altres categories dels premis són a millor publicació, millor disseny editorial i premi popular a millor portada de revista i de premsa. Igualment, la junta de l’APPEC atorga el Premi Societat, el Premi Comunicació i el Premi Cultura, que enguany seran per al grup Bon Preu-Esclat, el periodista Gustau Alegret i la lingüista Carme Junyent, respectivament. La resta de categories es donaran a conèixer en els pròxims dies. Com és habitual, la Nit de les Revistes i la Premsa en Català també tindrà un reconeixement per als mitjans amb 25 i 50 anys de trajectòria. El lliurament es farà el dimarts 30 de novembre en una gala que tindrà lloc a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona.

Tercer premi de la Nit de les Revistes i la Premsa per al Som
La distinció als millors reportatges és una de les novetats de l’edició d’enguany de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català i, per tant, aquesta era la primera vegada que SomGarrigues hi presentava un treball. Anteriorment, el periòdic havia estat guardonat amb el premi a Millor Publicació de Premsa Comarcal l’any 2014 i a Millor Publicació Digital el 2017 pel web www.somgarrigues.cat. El reconeixement arriba just un any després que la Generalitat atorgués al ‘Som’ el Premi Nacional de Comunicació.