SERVEIS
- Redacció / Bovera

Bovera estrena un servei pioner de menjador social

L'Ajuntament i l'Associació de Jubilats uneixen esforços per tirar endavant aquesta iniciativa. Ahir es va servir el primer dinar a fins a 16 veïns del municipi. El servei pretén acompanyar la gent gran en situació de soledat no desitjada.

Els àpats se serveixen al Casal municipal de Bovera per 5 euros. Imatge d'arxiu del Casal.

Des d’ahir, dilluns 29 de novembre, les persones de més de 60 anys residents a Bovera tenen la possibilitat d'acollir-se al projecte de menjador social que ha arrencat l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Associació de Jubilats. La iniciativa té com a objectiu oferir dinars a gent gran que viu sola, o que no poden cuinar els seus plats, a més de dinamitzar activitats durant la tarda. D'aquesta manera, esperen acompanyar els veïns en situació d'envelliment i soledat no desitjada. L'alcalde de Bovera, Oscar Acero, confia que mitjançant el projecte de menjador social, "tindrem més control, en el bon sentit de la paraula", de les persones grans del poble, i aquestes "tindran més qualitat de vida". El primer dia, fins a 16 persones es van beneficiar del servei. La majoria, 13, van menjar al Casal Municipal, mentre que 3 van preferir endur-s’ho a casa. 

Per a inscriure's al servei de menjador social, només fa falta omplir una fitxa amb les dades personals i les intoleràncies alimentàries a l’Ajuntament i fer la petició del dinar al Casal municipal un dia abans. El dinar costa cinc euros. En el cas de les persones que a més de tenir seixanta anys siguin membres de l'Associació de Jubilats, se'ls fa un descompte d'un euro.

Acero es mostra satisfet de l’inici del projecte: “la gent s’anima i cada vegada anirà a més”. La proposta del menjador social respon al reclam dels veïns. Per Maribel Farré, és una oportunitat per afavorir "un menjar equilibrat, que les persones grans surtin de casa, i que facin activitats". Al seu torn, creu que permetrà un millor envelliment a Bovera. En el seu cas, farà servir el servei habitualment.