SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Ajornen el Sardanadal de les Borges i el concert de l'Escola de Música a Juneda

A la capital garriguenca s’han registrat 76 nous casos de Covid en el que portem de desembre i a Juneda 35, un dels pics més elevats de tota la pandèmia. A diferència d’anteriors episodis, ara hi ha un 86% dels majors de 12 anys vacunats.

(foto: Xavi Minguella)

Dos dels esdeveniments habitualment multitudinaris i amb assistents d’arreu que s’havien programat per als pròxims dies a les Borges i Juneda s’han suspès per la situació derivada de la Covid. Entre l’1 i el 15 de desembre, a la capital garriguenca s’han registrat 76 nous casos positius i a Juneda 35, un dels pics més elevats de la pandèmia. La gran diferència amb un any enrere, però, quan al voltant de Nadal es va iniciar la major pujada que s’ha vist en tot el cicle, és que ara hi ha al conjunt de les Garrigues un 86% de majors de 12 anys vacunats amb la pauta completa, quan al desembre del 2020 no hi havia ningú, ja que les primeres vacunes es van començar a posar al gener.

No obstant això, l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques ha comunicat que, per recomanació del Centre d'Atenció Primària, ajorna el Sardanadal, una de les principals cites sardanistes de referència a la població, que estava previst per aquest dissabte, 18 de desembre, al Pavelló de l’Oli. “Teníem moltes ganes de celebrar aquesta edició tan especial, la 25a, però preferim fer-ho amb garanties”, expliquen fonts de l’entitat, que ja avancen que passat festes s’anunciarà una nova data.

En una situació similar es trobava la Mancomunitat de l’Escola de Música, que tenia previst celebrar el Concert de Nadal de les agrupacions corals i instrumentals el dimecres 22, al pavelló poliesportiu de Juneda. La cita sol aplegar un nombrosa assistència, però la intenció d’enguany era fer-ho amb entrada restringida a pares i germans dels alumnes, amb obligació de mascareta (tant per part del públic com dels alumnes), higiene de mans i distància. Finalment, però, els ajuntaments adherits a la Mancomunitat i l’equip docent del centre també han decidit ajornar la convocatòria per més endavant, seguint recomanacions de Salut. Es vol evitar que l’aparició d’un cas positiu al recinte obligués a aïllar durant 10 dies tots els assistents sense la pauta completa de vacunació, cosa que afectaria principalment els infants de Primària. “No ha estat una decisió fàcil però creiem que és el que ens toca fer ara mateix”, expliquen fonts del centre, que recorden que les classes seguiran amb normalitat fins el dia 22 inclòs.

D’altra banda, l’ajuntament de les Borges també ha suspès la inauguració del camp de futbol-7 que estava prevista per aquest dissabte al matí.