FAUNA
- Redacció / Les Borges Blanques

Els Agents Rurals denuncien un veí de les Borges per vendre fures per Internet de forma il·legal

No disposava de la inscripció al Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya obligatòria i els animals no portaven microxip.

(foto: Agents Rurals)

Els Agents Rurals han denunciat un veí de les Borges Blanques per vendre fures sense disposar de la inscripció al Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya obligatòria i sense que els animals portessin el microxip obligatori. L’actuació va començar la primera setmana de desembre, arran de diverses trucades al número d'emergències 112 que alertaven de la cria i venda il·legal d'animals domèstics a través d'un portal d'internet. Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme van iniciar una investigació, que ha conclòs amb la denúncia.

Els Agents Rurals alerten que abans de comprar un animal domèstic (gossos, gats i fures) cal comprovar que el venedor o criador estigui legalitzat i demanar el número de Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat de Catalunya. Aquest número ha de ser visible, també en la venda per Internet. La inclusió en el Registre de Nucli Zoològic assegura als compradors que estan comprant un animal sa. El criador o venedor ha de lliurar al comprador totes les dades d'identificació de l'animal, la seva procedència, les característiques de la raça i les necessitats específiques.

Els Agents Rurals han tramitat 11 denúncies per cria i venda il·legal d'animals domèstics aquest 2021. Les sancions en aquests casos poden anar des dels 400 euros als 2.000 euros, ja que es considera una infracció greu, segons la Llei de protecció dels animals.

Amb motiu de la proximitat de les festes de Nadal, els Agents Rurals també recorden que tenir un animal domèstic suposa una sèrie de responsabilitats que cal tenir en compte abans d'incorporar un gos, un gat o una fura. També demanen a la ciutadania que no col·labori amb la cria il·legal i que s'opti per l'adopció d'animals o bé per un criador legalitzat. Els animals domèstics han de dur microxip i han d'estar censats a l'ajuntament del municipi on viuen.