CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Pau Riba es manté fidel al concert de l’Slàvia, malgrat l’estat de salut

El cantautor és un dels músics que més ha actuat a la cafeteria borgenca i, malgrat patir un càncer de pàncrees, manté l’agenda prevista de concerts, ultima un disc i presenta un llibre d’assaig.

(foto: Xavi Minguella)

De la llarga llista de músics que han passat per la cafeteria Slàvia, de les Borges, en els 27 anys que fa que s’hi programen concerts, Pau Riba segurament és dels que hi ha actuat més vegades. Ho ha fet en diverses èpoques de l'any i amb diversos formats, però l'espectacle “Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies” que fa junt amb els Mortimers per les dates nadalenques, quasi sempre per Sant Esteve, ja és una tradició del calendari de l’Slàvia; i aquest any, malgrat el delicat estat de salut del cantautor, Riba no té intenció de faltar a la cita i el concert està previst per al dijous 30 de desembre, a les 7 de la tarda i amb un màxim de 60 persones de públic –assegut i amb mascareta–, en compliment de les noves restriccions adoptades pel Govern.

Concerts, disc i llibre
Tot just a principis de mes, el mateix Pau Riba, que té 73 anys, feia públic que pateix càncer de pàncrees. "Després de sis mesos adoloridíssim i amb la doctora de capçalera apuntant erròniament a dolor psicosomàtic, el mes passat vaig aconseguir finalment ser hospitalitzat amb un diagnòstic de càncer de pàncrees. No pot ser extirpat, diuen, per ara i tal com està, vas tard", deia en un comunicat. Hi explicava, també, que havia començat a fer quimioteràpia i havia iniciat un tractament d'hipertèmia, que complementava amb altes dosis de vitamina C. 

No obstant això, Riba i els Mortimers han continuat els assajos i no han cancel·lat els concerts previstos. Ahir van actuar al Centre Artesà Tradicionàrius, de Barcelona, amb les entrades exhaurides i el 26 ho fan a Tiana, abans d’arribar el dia 30 a les Borges Blanques. En paral·lel, ultima un nou disc, Segona florada, amb l'Orchestra Fireluche, i el 20 de desembre va presentar el llibre d'assaig Sotabosc (ed. Males Herbes).