- Redacció

Els Agents Rurals rescaten un gos que havia caigut al canal a Torregrossa

Els fets van tenir lloc a principis de la setmana passada. L’animal estava xipat i va poder ser retornat al propietari, veí de Miralcamp, que l’estava buscant.

Els Agents Rurals han informat avui del rescat que van fer a principis de la setmana passada d’un gos que havia caigut al Canal Auxiliar, al terme de Torregrossa. L’avís el van donar membres de la societat de caçadors local i agents del cos, mitjançant una cordada, van baixar a la llera i van poder agafar l’animal. Van comprovar que portava el xip pertinent i, per tant, van poder retornar el gos al seu propietari, un veí de Miralcamp que l’havia perdut el dia abans i l’estava buscant.

A diferència del Canal d’Urgell i les seves séquies, que precisament del 18 al 23 de desembre portaven aigua, el Canal Auxiliar està tancat des de principis d’octubre fins al març, de manera que tot just hi havia un pam d’aigua a la llera, cosa que va facilitar el rescat. El Canal Auxiliar neix al pantà de Sant Llorenç de Montgai, recorre la Noguera, el Pla d’Urgell –on passa per Torregrossa– i el Segrià, s’ajunta amb el Canal Principal a Artesa de Lleida i desemboquen a Montoliu.