DEMOGRAFIA
- Redacció

Fulleda, Granyena i el Vilosell, els pobles que han guanyat més població des del 2019

A l'altra banda de la taula hi ha el Cogul, Aspa i Castelldans, que és un dels municipis grans però que ha perdut 60 habitants en el mateix període.

(foto: Xavi Minguella)

16 persones més a Fulleda, 22 més a Granyena, 23 més al Vilosell. Són les dades de nous empadronats a aquests municipis a 1 de gener del 2021 –les últimes disponibles– respecte a l'1 de gener del 2019 i que, en proporció, representen els augments percentuals més destacats de la comarca (18%, 16% i 13%, respectivament). Bovera (5%), Torrebesses (5%), Cervià (4%) i la Pobla de Cérvoles (3%) segueixen la llista de pobles que en aquests dos anys han guanyat població.

Tal com avançàvem a la primavera de l'any passat, diversos pobles garriguencs estan experimentant una dinàmica de cert creixement demogràfic que trenca la tendència a la baixa dels últims anys i que coincideix amb l'esclat de la pandèmia de la Covid. Aquesta vegada, a més, el creixement es dona a pobles petits i no només a la capital comarcal o altres de grans. A l'altra banda de la taula hi ha el Cogul (-9%) i Aspa (-7%), però destaca el cas de Castelldans, que és un dels grans però ha perdut 60 habitants (més del 6%) en el mateix període.