SUCCESSOS
- Redacció / Les Borges Blanques

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes i dos menors a les Borges, acusats de robatoris

La policia ha muntat dos grans desplegaments en els últims dies davant d’un immoble de la capital garriguenca.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 24 i 25 anys, i dos menors d'edat, com a presumptes autors de dos robatoris amb força. Segons fonts policials, entre la nit de Cap d’Any i el 2 de gener hi va haver dos robatoris amb força al mateix municipi, un en un bar del carrer Indústria, on van forçar una finestra amb una pota de cabra i es van emportar diners i la màquina de canvi automàtic i, posteriorment, un altre en un magatzem d'un pintor professional, d'on van sostreure eines elèctriques amb un valor total de més 7.000 euros.

D’altra banda, el 3 de gener, agents de la comissaria de Valls van detenir al Pla de Santa Maria dos homes i dos menors per robatoris amb força a Vinaixa, l’Albi, Montblanc i Arbeca. Al vehicle que portaven hi van trobar diversos objectes, entre els quals alguna eina elèctrica amb restes de pintura.

D'això en van tindre coneixement els investigadors que portaven els casos dels robatoris de les Borges i van poder confirmar que les eines correspondrien a les sostretes i també van poder relacionar a un dels homes i un dels menors detinguts amb el robatori del bar, segons s’explica des de Mossos d’Esquadra.

Finalment, aquest dilluns es va muntar un dispositiu conjunt amb la participació de l'ARRO per fer novament la detenció d'aquestes persones, que viurien en un bloc de pisos de l’avinguda Santiago Rusiñol de les Borges. Els dos menors van quedar en llibertat amb càrrecs, després de comunicar la situació a Fiscalia de Menors. Els dos adults, que tenen antecedents, passaran properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

L’immoble on s’han fet les detencions es va construir durant la bombolla immobiliària i és propietat de Servihabitat. Alguns dels pisos buits fa anys que van ser ocupats, sense que s’hagi resolt la situació, malgrat la intenció d’alguns residents de regularitzar-la. Segons informa Segre, l’alcaldessa i la regidora de Serveis Socials s’han afegit a la iniciativa del regidor de l’oposició Josep Farran per reunir-se avui amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Balaguer, on hi va haver un cas semblant que es va acabar resolent.