- ACN/Redacció

Fi del certificat Covid i de la majoria de restriccions

La resolució del Govern s’ha publicat aquest dijous al DOGC i entrarà en vigor a partir de la mitjanit. Roman, això sí, el tancament de l’oci nocturn.

(foto: Marta Casado/ACN)

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous la nova resolució de mesures contra la Covid que elimina la majoria de les restriccions i estableix la supressió del certificat Covid. L'oci nocturn, però, continuarà tancat.

Des de l'entrada en vigor d'aquest text, aquesta mitjanit, ja no hi haurà limitacions d'horari ni aforaments en sectors com la restauració, la cultura o les cerimònies religioses. Decau també la limitació de 10 persones a les trobades socials, tot i que es manté com a recomanació que aquest sigui el màxim de comensals per taula o agrupacions de taules en la restauració. 

Pel que fa a la mascareta, continua sent obligatòria al carrer, espais a l’aire lliure i a qualsevol indret tancat d’ús públic o que estigui obert al públic, així com als mitjans de transport i de viatgers si els ocupants no conviuen al mateix domicili, tal com estableix la llei estatal de mesures urgents del març de 2021.