SERVEIS
- Redacció / Alcanó

La canera d'Alcanó també podrà acollir gats

El Consell Comarcal del Segrià, titular de la instal·lació, començarà obres de reforma aquesta setmana per un import d’uns 120.000 euros, la major part dels quals procedents del PUOSC.

(foto: CCS)

El Consell Comarcal del Segrià destinarà 119.315 euros a la millora de les instal·lacions del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia del Segrià (CAAC), ubicat a Alcanó. 21.815 euros de la inversió provindran de fons propis del Consell i 97.500€ dels ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). En una visita amb els responsables del centre, representants de l'ajuntament d'Alcanó, de la Plataforma Animalista Terres de Lleida i dels serveis tècnics del Consell Comarcal, el president del Consell, David Masot, ha concretat els detalls de les obres, que començaran aquesta mateixa setmana i serviran per fer una millora general de instal·lacions.

Un dels objectius principals és reestructurar espais per poder acollir gats, un servei que, segons fonts del Consell, “és molt demandat pels municipis”. Així, es remodelaran dos espais coberts que ara estan en desús i s’hi habilitaran tres estances per a uns 6-8 gats cadascuna, amb un pati exterior tancat amb reixa. Així mateix, s'adequarà una zona de quarantena i quatre boxes individuals per a animals malalts o que hagin d'estar aïllats a l’arribar.

D'altra banda, es milloraran els espais de gossos i s’hi incorporaran cinc patis exteriors ara en desús com a espai col·lectiu, que podran acollir entre 4 i 8 gossos i tindran una zona coberta i tancada i una d'ombreig. Les obres també inclouen un repàs i actualització de les instal·lacions de llauneria i electricitat, pintura, renovació de reixes de la recollida pluvial i millores en el sistema de depuració.