COMARCA, ENERGIES
- Redacció / Els Omellons

L'ajuntament dels Omellons vol posar plaques solars per cobrir quasi tot el consum elèctric municipal

Ha aprovat un projecte per instal·lar 30 panells a l’edifici consistorial i 10 més al de les piscines, amb un cost total de 55.593 euros, per al qual s’ha demanat un ajut dels fons Next Generation.

(foto: arxiu)

L’ajuntament dels Omellons ha aprovat inicialment el projecte per instal·lar plaques solars fotovoltaiques a l'edifici de la Casa de la Vila i al Complex Esportiu, amb un pressupost total de 55.593 euros, per al qual s’ha demanat un ajut dels fons Next Generation que en cobriria el 85%. El projecte consisteix en col·locar 30 panells a la teulada de l’ajuntament, amb una potència de 13,5 kwp, i 10 panells a l’edifici dels vestidors de les piscines i la pista esportiva, amb una potència de 4,5 kwp.

Amb aquestes dues instal·lacions es cobriria quasi tot el consum elèctric municipal (excepte l’enllumenat, que consumeix de nit), ja que a l’edifici de l’ajuntament també hi ha el bar, el consultori mèdic, el tanatori i el local social. Tant la sala polivalent com l’edifici de les antigues escoles es troben a menys de 500 metres de les futures instal·lacions solars i, per tant, també es podrien beneficiar de l’energia generada. En el mateix ajut, el consistori ha presentat la substitució de dos terços de l’enllumenat públic pel sistema led i completar així tota la xarxa, ja que l’altre terç ja es va renovar anteriorment. 

D’altra banda, a finals de l’any passat, el govern municipal va aprovar les ordenances fiscals del 2022, que inclouen la bonificació del 50% de la quota de l’IBI durant quatre anys als habitatges habituals que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic i solar, així com el 40% de l’ICIO i el 20% d’aquest mateix impost en el cas de granges i magatzems.