COMARCA, PATRIMONI
- Redacció / L'Albi

La Balma dels Punts torna a acollir, tres anys després, la benvinguda a la primavera amb poesia

Aquest dissabte, 19 de març, el Centre d’Estudis de les Garrigues i l’ajuntament de l’Albi recuperen la iniciativa, que celebrarà la cinquena edició.

(foto: Xavi Minguella)

El 19 de març, el Centre d'Estudis de les Garrigues (CEG) i l'Ajuntament de l'Albi convoquen una nova edició, la cinquena, de la Festa de l'Equinocci de Primavera a la Balma dels Punts, l'emblemàtic abric prehistòric situat a uns 4 km del nucli urbà. La trobada arriba després de la pausa forçada del 2020 i 2021, però ho fa amb el mateix format habitual, en horari de tarda, i sortida des de la plaça de la Vellesa de l'Albi. Un cop a la Balma, un membre del CEG farà una visita guiada i, a continuació, s'obrirà el micro per al recital poètic lliure en què pot participar qualsevol assistent i que servirà com a celebració anticipada del Dia Mundial de la Poesia (que és el 21 de març). 

Es preveu que el recital enllaci amb la posta de sol, moment en què s'encendrà una foguera i hi haurà una degustació de vins del celler Mas Blanch i Jové, col·laborador habitual de la festa. El Consell Comarcal i l'associació Belles Arts de l'Albi també hi participen.